Nyhed, tilføjet 26. sept. 2024

Røgfri Fremtid: Nyborg Kommune og Dansk Skoleidræt indgår partnerskab

Dansk Skoleidræt går nu med i kampen om en fremtid, hvor børn og unge ikke skal lære at ryge eller bruge nikotin.

Skal vores børn og unge lære at ryge eller bruge nikotinprodukter? Ikke hvis det står til danskerne. Ifølge Kræftens Bekæmpelse bakker 9 ud af 10 danskere op om en fremtid uden røg og nikotin.

Men det kræver handling og vilje at ændre noget, og nu har Dansk Skoleidræt i Nyborg meldt sig ind i kampen.

Som partner i vores lokale partnerskabsmodel ”Røgfri Fremtid SAMMEN”, støtter Dansk Skoleidræt op om en fremtid uden røg i Nyborg Kommune. Inden for deres rammer, har de dermed bl.a. forpligtet sig til at bidrage til at forebygge, at børn og unge begynder at ryge.

Organisationen indfører røgfri arbejdstid for deres ansatte og vil inspirere deres samarbejdspartnere til at skabe røgfri miljøer for børn og unge. De nye røgfrie rammer kommer også til at gælde for kursister, som kommer på Dansk Skoleidræts adresse i Nyborg, og de vil inspirere deres lokale medlemsforeninger og store netværk af frivillige foreningsfolk til at røg og nikotin ikke skal være en del af det sociale fællesskab.

- Jeg er virkelig stolt over at byde Dansk Skoleidræt velkommen i vores lokale partnerskabsmodel for en røgfri fremtid. Vores vaner tilrettelægges tidligt i livet og sunde rammer omkring vores børn og unge er særdeles vigtig når vi gerne vil forebygge rygestart, fortæller Thomas Møller Hvidberg, projektleder Røgfri Fremtid SAMMEN.

Dansk Skoleidræt arbejder bl.a. for at fremme sundhed og trivsel blandt børn og unge, og derfor er det for dem meget meningsgivende at indgå partnerskab om røgfri fremtid, forklarer Bjørn Friis Neerfeldt, Generalsekretær i Dansk Skoleidræt:

- Dansk Skoleidræt har en lang tradition for at fremme læring, sundhed og trivsel blandt børn og unge gennem idræt, leg og bevægelse. Som en organisation er vi således dybt en­gagerede i at sikre en fremtid, hvor vores børn kan vokse op i sunde og aktive fællesskaber. Derfor er vi stolte over at indgå i partnerskabet “Røgfri Fremtid SAMMEN”.

- Ved at blive en del af partnerskabet sender vi som arbejdsplads, et stærkt signal både indadtil og udadtil. Dels afspejler det vores overbevisning om, at en sund start i livet er grundlaget for en stærk fremtid. Dels viser vi, at vi står fast på vores værdier og ønsker at gå foran som et godt eksempel i kampen for en røgfri generation. Gennem dette partner­skab forpligter vi os således ikke blot til at styrke vores eget arbejdsmiljø, men også til at inspirere de skoler og samarbejdspartnere, vi arbejder med, til at skabe røgfrie miljøer, der understøtter børn og unges sundhed og trivsel, siger Bjørn Friis Neerfeldt.

Lokal partnerskabsmodel

Nyborg Kommune har en vision om at ingen børn og unge skal lære at ryge i 2030, og at kun 5 % af den voksne befolkning ryger.

Det er en ambitiøs vision, som kræver at vi løfter opgaven sammen på tværs af civilsamfund, virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, kommuner, foreninger osv.

Nyborg Kommune har derfor etableret en lokal partnerskabsmodel, hvor vi inviterer alle interesserede lokale virksomheder mv. til at være med i partnerskabet.

Læs mere og se de syv eksisterende partnerskaber på siden her.

Røgfri Fremtid SAMMEN - Lokale partnerskaber i Nyborg Kommune

For yderligere information, kontakt

Generalsekretær, Dansk Skoleidræt, Bjørn Friis Neerfeldt, 29899817 eller e-mail bc@skoleidraet.dk

Sundhedskonsulent, Nyborg Kommune, Thomas Møller Hvidberg, tlf. 51599166 eller e-mail thsh@nyborg.dk