Nyborg Byråd har vedtaget politiske retningslinjer for, hvordan man vil evaluere, sammenligne og udvælge de VE-projekter, der skal understøtte Nyborg Kommunes mål om 100 % grøn strøm i 2030.
Med Byrådets beslutning skal lokalområder, klima, natur og kulturarv sikres og involveres i langt højere grad, når solceller eller vindmøller skal placeres i kommunen. Det betyder, at når lodsejere og udviklere søger om tilladelse til at opstille vedvarende energianlæg på marker og større jordarealer, vil vi ikke kun vurdere projekterne ud fra kommuneplanen men også tage stilling til solcelle-ansøgninger fra sag til sag.
Fra juni 2024 bliver VE-ansøgninger samlet i én årlig pulje og sammenlignet på en række parametre, hvor kriterier som ’skaber det merværdi for kommunen og borgerne?’, skal vægte højt, og også bliver afgørende for hvilke VE-projekter, der bliver udvalgt til den efterfølgende borgerhøring og plan og miljøvurdering.
Planen er at åbne en årlig ansøgningsrunde - første gang gældende for 2024 og igen i 2025.
Hensigten er at få et helhedsblik på den samlede arealudnyttelse og solcelleudvikling i kommunen og sikre langt større værdi og lokalt ejerskab.
En undtagelse er ansøgninger om Borgerdrevne Energifællesskaber, der behandles løbende. De skal som alle andre VE-projekter overholde kommuneplanens rammer. Energifællesskaber er typisk for små til at udløse en lokalplan, men det kræver en landzonetilladelse.
Du kan læse om Byrådets beslutning her (punkt 14 i referatet)
Kontakt os
Har du spørgsmål til opstilling af vedvarende energianlæg?
Åbnings- og telefontider