Tilladelse efter vandforsyningsloven og miljøbeskyttelsesloven Juelsberg Hgd., Aunslev
Tilladelse til etablering af 3 indvindingsboringer samt tilladelse til indvinding af vand til og udledning af vand fra renpumpning og prøvepumpning på matrikel 1a og 3a, Juelsberg Hgd., Aunslev.
Afgørelse
Nyborg Kommune
21. april 2025
24. marts 2025
Nyborg Kommune giver hermed NFS tilladelse til etablering af 3 indvindingsboringer på matrikel 1a og 3a, Juelsberg Hgd., Aunslev samt tilladelse til indvinding af vand til og udledning af vand fra renpumpning og prøvepumpning. Endvidere gives tilladelse til udbygning af boringerne til indvindingsformål. Boringerne skal bruges til indvinding af vand til drikkevandsformål, såfremt undersøgelserne viser, at der er tilstrækkeligt med vand af god kvalitet. Boringerne skal indgå i drikkevandsproduktionen på NFS:Skovparkens Vandværk.
Ansøgning af 29.05.2024 fra WSP ses her, og screeningsskema fra WSP ses her. Se også afgørelse fra Nyborg Kommune om ikke VVM-pligt, og dispensation til etablering af boringerne i fredskov fra Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø. Analyseparametre, som vandet skal undersøges for i forbindelse med prøvepumpning, fremgår af dette dokument.
Tilladelse til etablering af anlæggene gives i medfør af § 21, stk. 1 i vandforsyningsloven (lov nr. 299 af 8. juni 1978 om vandforsyning m.v. meddelt i lovbekendtgørelse nr. 1149 af 28. oktober 2024 med senere ændringer), og tilladelse til indvinding af vand til renpumpning og prøvepumpning gives i medfør af § 20, stk. 1 i vandforsyningsloven. Tilladelse til udledning og nedsivning af vand fra renpumpning og prøvepumpning gives i medfør af § 19, stk. 1 i miljøbeskyttelsesloven (lov nr. 358 af 6. juni 1991 om miljøbeskyttelse, meddelt i lovbekendtgørelse nr. 1093 af 11. oktober 2024).
Klagevejledning
Klagemyndighed og klageberettigede
Kommunens afgørelse efter vandforsyningslovens § 20 og § 21 kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af ansøger, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Forbrugerrådet TÆNK og enhver, der må antages at have individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, jf. § 75, stk. 1 og § 80 stk.1 og 2 i vandforsyningsloven.
Kommunens afgørelse efter miljøbeskyttelseslovens § 19, stk. 1 kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af ansøger og enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, jf. § 91 og § 98 i miljøbeskyttelsesloven. Afgørelsen efter miljøbeskyttelseslovens § 19, stk. 1 kan tillige påklages af landsdækkende foreninger og organisationer, der efter deres vedtægter har beskyttelse af natur og miljø som hovedformål og landsdækkende foreninger og organisationer, der efter deres vedtægter har til formål at varetage væsentlige rekreative interesser, jf. § 91 og § 100 i miljøbeskyttelsesloven.
Bestemmelser fastsat i lovgivningen kan ikke påklages.
Klagefrist
Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt, jf. § 77 i vandforsyningsloven og § 93 i miljøbeskyttelsesloven. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal dermed have modtaget klagen senest 21.04.2025.
Indgivelse af klage og gebyr
Du klager via klageportalen, som du finder via borger.dk eller virk.dk. Du logger på klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Nyborg Kommune via klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr. 900 for borgere og kr. 1.800 for virksomheder, foreninger, organisationer og offentlige myndigheder.
I klageportalen sendes din klage automatisk først til Nyborg Kommune. Hvis Nyborg Kommune fastholder afgørelsen, sender Nyborg Kommune klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked om videresendelsen.
Fritagelse for brug af klageportalen
Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Nævnet afgør herefter, om du kan fritages for at bruge klageportalen. Se betingelserne for at blive fritaget her:https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet/vejledning/.
Virkning af klage
En evt. klage over afgørelsen vil ikke have opsættende virkning for tilladelsen. Dog sker udnyttelse af tilladelsen på eget ansvar, idet klagemyndigheden kan ændre eller ophæve tilladelsen, jf. § 78, stk. 6 i vandforsyningsloven og § 96 i miljøbeskyttelsesloven. Såfremt klage indgives, vil ansøger blive underrettet.
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved en domstol, skal sagen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt, jf. vandforsyningslovens § 81 og miljøbeskyttelseslovens § 101.