Nyt påbud til ejerne på Vesterhavnen 13-19: undgå altanerne
På baggrund af en ny rapport over byggeteknisk gennemgang af adresserne Vesterhavnen 13, 15, 17 og 19 giver Nyborg Kommune yderligere påbud til ejerne. Samtidig undersøges det, om der er grundlag for en politianmeldelse.
Sidst på dagen fredag modtog Nyborg Kommune en ny rapport, der med stikprøvekontroller har gennemgået bygningerne på Vesterhavnen 13, 15, 17 og 19 for byggetekniske fejl. Den konkluderer en lang række kritiske problemer, der bør udbedres straks for ikke at udvikle sig alvorligt.
Det mest akutte er en altan, som ikke sidder godt nok fast. Derfor har vi straks givet et mundtligt påbud, som bliver fulgt op af et skriftligt, og haft fat i den berørte beboer for at sikre, at vedkommende ikke bevæger sig ud på den. Rapporten baserer sig på en stikprøvekontrol og ud fra et forsigtighedsprincip råder vi derudover samtlige beboere til ikke at bruge altanerne, indtil de er blevet efterset.
Det er ejerforeningerne selv, der har ansvaret for, at altanerne er sikre og derfor bør sørge for, at
de bliver gennemgået.
Rapporten blev oprindeligt bestilt af Nyborg Kommune sidste år på baggrund af talrige anmeldelser om kritisable forhold og en mistanke om byggesjusk. Udover altanen, der ikke er spændt fast, så påviser rapporten også en lang række andre problemer i byggeriet. Det handler blandt andet om vand, der trænger ind og ødelægger den bærende konstruktion, utilstrækkelig isolering, og om generelt mangelfuld brandsikring.
Vi kan desværre konstatere, at der er en lang række forhold, som ikke er i orden. Nu har vi i første omgang håndteret det mest akutte, og næste skridt er at gå grundigt til værks med en række yderligere påbud. Derudover er der, ifølge rapporten, også indgivet forkerte oplysninger til kommunen. Det er alvorligt, og derfor går vi også i gang med at undersøge, om der kan være grundlag for politianmeldelse.
Selvom rapporten dokumenterer en lang række problematiske forhold, så skal beboerne dog ikke frygte, at bygningerne skal rømmes igen, eller at de er i livsfare. Det forklarer Mikael Enevold Pedersen, der er chef for den forebyggende afdeling i Beredskab Fyn:
Rapporten fremhæver mange væsentlige mangler, der bør udbedres straks, men den indikerer ikke nogen akut livsfare. Med de tiltag, der allerede er sat i værk, er det, ud fra det brandmæssige, sikkert nok for beboerne at blive boende derhjemme. Men der er ingen tvivl om, at mange af manglerne er alvorlige og bør udbedres straks.
Kontakt:
Christian Bang Korsgaard står til rådighed for interviews ved Nyborg Rådhus mellem kl. 13.30-
14.00. Aftales via presseansvarlig Heidi Callesen på tlf. 2973 4311.