Afgørelse om ikke VVM-pligt vedrørende etablering af 3 nye indvindingsboringer til NFS:Skovparkens Vandværk
Afgørelse
Nyborg Kommune
7. april 2025
10. marts 2025
Nyborg Kommune har truffet afgørelse om, at etablering af 3 nye indvindingsboringer til NFS:Skovparkens Vandværk og senere permanent indvinding af vand fra boringerne ikke vil påvirke miljøet væsentligt.
Du kan læse hele afgørelsen her
Anlæggene (boringerne) er omfattet af bilag 2 i miljøvurderingsloven (Lov nr. 425 af 18. maj 2016 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) meddelt i lovbekendtgørelse nr. 4 af 3. januar 2023), da der er tale om nyanlæg, og da det forventes at være blivende anlæg til indvinding af grundvand, jf. § 2 i miljøvurderingsloven.
Nyborg Kommune har vurderet ansøgningen efter kriterierne i lovens bilag 6 og har på baggrund heraf vurderet, at projektet (bore- og indvindingstilladelse) ikke vil påvirke miljøet væsentligt og derfor ikke er omfattet af bestemmelserne om VVM-pligt. Afgørelsen er truffet i henhold til miljøvurderingslovens § 21.
Her kan du læse ansøgningen og se screeningsskemaet.
Klagevejledning
Klagemyndighed og klageberettigede
Kommunens afgørelse efter miljøvurderingslovens § 21 for så vidt angår retlige spørgsmål kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af miljø- og fødevareministeren, enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer, jf. § 49 og § 50 i miljøvurderingsloven.
Bestemmelser fastsat i lovgivningen kan ikke påklages.
Klagefrist
Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt, jf. § 51 i miljøvurderingsloven. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal dermed have modtaget klagen senest 07.04.2025.
Indgivelse af klage og gebyr
Du klager via klageportalen, som du finder via borger.dk eller virk.dk. Du logger på klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Nyborg Kommune via klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr. 900 for borgere og kr. 1.800 for virksomheder, foreninger, organisationer og offentlige myndigheder.
I klageportalen sendes din klage automatisk først til Nyborg Kommune. Hvis Nyborg Kommune fastholder afgørelsen, sender Nyborg Kommune klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked om videresendelsen.
Fritagelse for brug af klageportalen
Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Nævnet afgør herefter, om du kan fritages for at bruge klageportalen. Se betingelserne for at blive fritaget her: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet/vejledning/.
Virkning af klage
En evt. klage over tilladelsen vil ikke have opsættende virkning for afgørelsen.
Ved rettidig klage efter § 49, stk. 1 i miljøvurderingsloven kan Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemme, at en afgørelse efter § 21 i miljøvurderingsloven ikke må udnyttes, jf. § 53 i miljøvurderingsloven.
Såfremt klage indgives, vil ansøger blive underrettet.
Søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved en domstol, skal sagen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt, jf. miljøvurderingslovens § 54.