Pejlemærkerne er defineret ud fra viden om de største forebyggelige risikofaktorer. Det vil sige de risikofaktorer, der i særlig høj grad øger risikoen for sygdom, funktionsnedsættelse og tidligere død. På den måde bidrager pejlemærkerne både hver især og samlet til den fælles vision.
De fire pejlemærker er:
- Røg- og nikotinfri fremtid
- Sundere krop i bevægelse
- Sundere alkoholkultur
- Bedre mental sundhed
Mere information
Pejlemærkerne
Fra vision til virkelighed
Der udarbejdes handleplaner hvert år, der tager udgangspunkt i Sundhedspolitikkens principper og pejlemærker. Handleplanerne fungerer som redskab til koordinering af indsatser målrettet bestemte målgrupper og aktuelle sundhedsudfordringer.
Sundhedspolitikken lægger op til i endnu højere grad at sammentænke strukturelle indsatser og sundhedsfremmende og forebyggende tilbud. Det betyder, at relevante afdelinger i kommunen bliver inddraget løbende, når handleplanerne omsættes til handlinger og adfærd.
Det er Sundheds- og forebyggelsesudvalget, der er ansvarlig for implementering af Sundhedspolitikken. Det indebærer årlig opfølgning og vurdering af de gennemførte indsatser under handleplanerne med henblik på at sikre, at de opfylder deres formål og bidrager til den ønskede udvikling.
Foruden handleplanerne er det i den daglige opgaveløsning, og i mødet mellem borger og kommunale frontmedarbejdere på tværs i Nyborg Kommune, såvel som på tværs af sektorer, at Sundhedspolitikken skal leve.