Rådet eller nævnet består af personer, der er udpeget af Nyborg Byråd.
Byrådet drøftede på et byrådsseminar i marts 2016 en rapport fra Bo Smith-Udvalget (et uafhængigt udvalg i regi af DJØF), der beskriver forholdet mellem politikere og embedsmænd.
Beboerklagenævnet kan træffe afgørelse ved uenighed mellem lejeren og boligorganisationen, når lejemålet er i den almennyttige sektor.
Teknik- og Miljøudvalget vedtog i 2019 at nedsætte et Facaderåd.
Udvalget skal være med til at styrke demokrati og medborgerskab i foreningslivet.
Det Grønne Råd er kommunens samarbejdspartner og rådgiver i forbindelse med forvaltningen af kommunens natur- og friluftsområder.
Handicaprådet består af 10 medlemmer, og det tæller politikere og handicaprepræsentanter.
Huslejenævnet kan træffe afgørelse ved uenighed mellem lejeren og udlejeren, når det lejede anvendes helt eller delvis til beboelse, og lejemålet er beliggende i privat udlejningsbyggeri.
Formålet med Integrationsrådet er blandt andet at arbejde sammen på tværs af kulturer og flygtningegrupper for dermed at optimere og fremme integrationen til gavn for både eksisterende og nye borgere i kommunen.
Kredsrådet har en række lovbestemte opgaver.
Kunstrådet i Nyborg Kommune har til formål at kvalificere og målrette borgernes møde med den professionelle kunst og gøre den nærværende i hverdagen.
Byrådet i Nyborg Kommune har på sit møde 26. januar 2016 godkendt at etablere et Ungdomsråd i Nyborg Kommune.
Seniorrådet fungerer som et bindeled mellem byrådet, kommunen og borgerne. Seniorrådet arbejder tæt sammen med politikere, den kommunale forvaltning og andre +60 årige om at finde de bedste løsninger i ældrepolitiske spørgsmål.
Udvalget er nedsat som et § 17, stk. 4 udvalg (justeret august 2022).
Udvalget for Mangfoldighed og Ligestilling arbejder for at skabe lige muligheder for alle borgere og medarbejdere i Nyborg Kommune.
Udvalget er nedsat som et § 17, stk. 4-udvalg og er et tværgående rådgivende udvalg med Erhvervs- og Udviklingsudvalgets formand i spidsen.
Udsatterådet skal medvirke til en synliggørelse og opprioritering af det fælles ansvar for de udsatte i Nyborg Kommune og være talerør for de udsatte grupper i forhold til de kommunale indsatser på området.